TANDVÅRD

Allmän tandvård

Vi erbjuder förebyggande tandvård, för att skapa maximal och varaktig munhälsa. Vi är utrustade för en gedigen allmän tandvård, där utbildning och erfarenhet kombineras med moderna tekniska hjälpmedel och vetenskapligt beprövade metoder, för bästa resultat.

Barntandvård

Alla barn har fri tandvård till och med det år de fyller 25 år i Region Gävleborg. Det är viktigt att etablera en god relation med tandvården redan i unga år. God munhälsa grundläggs tidigt varför vi tar oss tid med barnen och försöker att på bästa sätt visa hur du kan hjälpa ditt barn att vårda sina tänder.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård, eller kosmetisk tandvård som det också kallas, handlar om justeringar av tändernas utseende. Med modern teknik kan man idag förbättra både tändernas färg och form. Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar behöver inte vara ett problem.

Idag finns flera alternativ för Dig som vill få ett vackrare leende. Blekning har blivit en vanlig metod för att få bukt med missfärgade eller gula tänder. Mer om tandblekning kan du läsa här. Skalfasader finns för den som vill korrigera både färg och form. Hör av Dig till oss på Tandkliniken så kan vi berätta mer!

Förebyggande tandvård

Tandhygienistens arbete är en av de viktigaste delarna i den moderna och förebyggande omvårdnaden. Tandhygienisten lär ut hur man ska sköta sina tänder för att hålla dem friska. De tar också bort tandsten, flourbehandlar och putsar och ser till att din mun mår bra.